Villkor

Hyresvillkor 2017-07-21

Betalsätt:

VISA / Mastercard eller vid överenskommelse Swish, Kontant, Bankgiro, överföring till vårt bankkonto.

Betalningen går till enligt följande:

 1. Du bokar en MC, bokningsavgiften eller hyran betalas direkt vid bokning.
 2. Du hämtar ut MC'n, depositionen och eventuell återstående hyra reserveras.
 3. Du lämnar tillbaks MC'n, depositionen släpps, debiteringen sker.

Bokning

Du bokar MC'n och utrustningen online, om det är mindre än 48 timmar tills du ska hämta MC'n så behöver du ringa oss för verifiering och tidsbokning av uthämtningen.

Hämtning

Du hämtar ut MC'n och utrustningen på vårt uthämtningsställe i Solna, som ligger nära Stockholms centrum. Det gör att det är enkelt att ta sig till oss med buss och tunnelbana. Det är också billigt och bekvämt att ta en taxi till oss. Du får den exakta adressen i din bokning.

Mejla oss om du föredrar att vi levererar MC'n och utrustningen till dig. Vi debiterar 1 kr/km + 650 kr per timme och vi levererar till nästan vilken plats som helst!

Giltigt körkort för tung MC. Lägsta ålder är 24 år, (om du är yngre, mejla oss).

Du lämnar depositionen innan du får nycklarna, denna summa täcker skadorna på MC'n om en olycka inträffar. Du kan sätta in depositionen på vår bank 3 arbetsdagar i förväg, eller lämna pengarna kontant när du hämtar ut MC'n. Vi kan ta emot motsvarande belopp i Euro eller Dollar om det är bekvämare för dig.

Förlängning av hyrestiden

Om du vill förlänga hyrestiden, bara SMS'a eller ring oss, och få en förlängning till samma kostnad per dag, du är alltid välkommen att förlänga så länge MC'n är ledig. Om du bara behöver 1 timme extra kostar det 20% av en dagshyra per extra timme. De följande 19 timmarna är gratis när du har kommit upp i 5 timmar = 1 dags hyra.

Återlämning

km-kostnaden debiteras. Tanka innan återlämning. Du får tillbaks depositionen om allt är ok. Om MC'n eller utrustningen är skadad eller onormalt smutsig (mer än motiverat av vanlig användning enligt vår bedömning), dras kostnaden för att återställa dem till ursprungligt skick från depositionen. Behandla utrustningen väl.

Sen återlämning

MC'n måste återlämnas senast samma tid som bokades för uthämtningen, så att nästa kund kan hämta ut den i tid. Om du hindrar nästa kund genom att inte lämna tillbaks i tid, behöver du täcka den missade hyran. Om ingen hindras av den försena återlämningen är kostnaden samma som vid vanlig förlängning av hyrestiden.

Avbokningspolicy

 • 100% återbetalas om du avbokar senast 4 dagar (4*24h) i förväg.
 • 75% återbetalas om du avbokar senast 3 dagar (3*24h) i förväg.
 • 50% återbetalas om du avbokar senast 2 dagar (2*24h) i förväg.
 • 25% återbetalas om du avbokar senast 1 dag (24h) i förväg.
 • Ingen återbetalning sker om du avbokar senare eller inte dyker upp.

Ändring av bokningen

Du kan ändra din bokning gratis fram till 4 dagar (4*24h) före tidpunkten för uthämtning.

Du kan ändra din bokning för samma kostnad som den första dagens hyra fram till 2 dagar (2*24h) före tidpunkten för uthämtning. (Om du hyrt en vecka är kostnaden 1/7-del av totalhyran).

För senare ändring gäller samma kostnader som för avbokning.

För att bidra till färre olyckor

Om vi inte tror att du är en säker förare, om ditt körkort inte är giltigt, om du har trafikbrott i din bakgrund, om du inte tar vår säkerhets-briefing seriöst eller inte lyssnar. Vi reserverar oss rätten att ställa in varje bokning och vägra lämna över nycklarna till var och en, för vilken anledning som helst, inklusive säkerhet eller anledningarna ovan. Om vi ställer in så får du hela beloppet åter inklusive bokningsavgift.

Komplett säkerhetsställ för MC är ett krav för din säkerhet och för mindre skador.

Om det var länge sedan du körde MC, eller om du inte är van vid vikten av en tung långfärds touring-MC, och behöver öva så hjälper vi dig, så att du är trygg och kan fokusera på att ha kul på din tripp. Villkoren för skador vid träning är samma som under din hyrperiod. Om du vill ha en bra lärare för en längre tidsperiod, så kan vi hjälpa dig att boka på en av de bästa lokala trafikskolorna. Vi bryr oss om din säkerhet, och gör vårt yttersta för att säkerställa att du är säker, så att du kan njuta av din MC-tur.

Försäkring för motorcyklarna

Självrisken för skada på MC'n är samma som depositionen vid bokningen. Exakta belopp ser ni vid bokning och i bokningsmejlet ni får. Nedan ser ni beloppen som gällde 2017-07-21:

Försäkring för Honda CBF500 ABS Självrisk: 7500 kr. Självriskreducering till 2900 kr kostar 1 dag: 190, 3 dagar: 400, en vecka: 900 kr. Försäkring för Honda CBF600SA ABS, Silver Honda Pan European ST1100 Självrisk: 15000 kr. Självriskreducering till 5800 kr kostar 1 dag: 190, 3 dagar: 400, en vecka: 900 kr. Försäkring för Honda Honda Deauville NT700V ABS, Honda CBF600 FI 1 ABS, Honda CBF600 FI 2 ABS, Honda CRF250L Självrisk: 15000 kr. Självriskreducering till 7500 kr kostar 1 dag: 190, 3 dagar: 400, en vecka: 900 kr. Dessa självrisker gäller för skador på MC'n.

Ditt skötselansvar när du hyr

Under hyrestiden måste du se till att
 • all lämplig försiktighet tillämpas när du kör och parkerar fordonet.
 • fordinet inte parkeras på gräs eller annat underlag som sidostödet kan sjunka igenom.
 • vattennivån i fordonets kylare hålls på rätt nivå.
 • oljan i fordonet hålls på rätt nivå.
 • bara rätt bränsle för fordonet används
 • däcken har rätt däcktryck.
 • om MC'n har kedja; att kedjan smörjs minst var 500'de km, samt att kedjan justeras korekt när det behövs.
 • fordonet är låst, inklusive styrlås, och säkert under all tid som det inte används. Samt att du alltid personligen har kontroll över nycklarna.
 • ingen åverkan görs på avståndsmätare eller hastighetsmätare.
 • om en varningslampa börjar lysa eller om du tror att fordonet behöver fixas, sluta kör och se till att få motorcykeln reparerad på en mc-verkstad.
 • fordonets förare under hyrestiden vet om och uppfyller dessa hyresvillkor.
 • fordonets förare alltid har med sig sitt körkort och visar upp det om någon myndighetsperson ber om det.

Skador

Ring oss direkt om du råkar ut för skador, så hjälper vi dig.

Aktsamhetskrav: du måste ta väl hand om motorcykeln. Ditt ansvar för skador som uppstår på grund av { oförsiktighet, vårdslöshet, likgiltighet } eller i samband med { felaktig användning, körning på bana, körning under tävlingsliknande former, kriminell verksamhet eller brott } begränsas inte av självriskreducering eller självriskeliminering.

Vid stöld måste stöldanmälan omedelbart upprättas hos närmaste poliskontor och MC'n får inte ha stulits med hjälp av nycklarna för att ditt ansvar ska vara begränsat till självrisken ovan.

Du är ansvarig för motorcykeln och måste lämna tillbaks MC'n till samma uthyrningscenter i slutet av hyresperioden som du hyrde den från, detta gäller även om den skadats under din hyrestid.

Du måste rapportera skador så fort de inträffar via SMS eller e-mejl. Dubbel självrisk gäller om du inte rapporterat in en skada som orsakats före återlämningen av MC'n. Anledningen till detta är att vi vill att ärlighet ska löna sig.

Gällande ångerrätt

Se lagen 2005:59 om distansavtal 2 Kap § 11.12.

Reklamationsrätt

Anmäl eventuellt fel på MC eller utrustning direkt vid uthämtningen eller direkt när det upptäcks så att det går åtgärda eller så att uthyrningen går att avbryta omgående.

Regleringen sker med hänsyn till återstående hyrestid från rapporteringstillfället. Om felet är vårt fel och så allvarligt att uthyrningen behöver avbrytas får du tillbaks pengarna för den återstående delen av hyrestiden om vi inte har någon annan MC eller utrustning tillgänglig som går använda i stället. Eventuell prisskillnad för utbytesutrustning krediteras respektive debiteras vid sista återlämningen.

Ring omgående in eventuella klagomål. Du kan även sända klagomål med brev till vår adress: Svensk MC-uthyrning AB, Himlabacken 9A, 17078 Solna.

Reglering sker som vanligt enligt Svensk lag, men om du väntar med att tala om felen för oss, så kan vi inte hjälpa dig att lösa dem under din hyrestid. Möjlighet att lösa tvist utanför domstol via medlare finns om båda parter vill.

Övrigt

Eventuella bankavgifter står alltid den som placerat ordern för.

Vi följer VISA/Mastercards rekommendationer och distansköplagen.
Våra priser inkluderar 25% moms och alla skatter. Svensk moms gäller alltid.